6.4 milioane de euro pe an vor fi alocati pentru proiecte Tineret in Actiune in Romania incepand din 2014

cash

Consiliul si Parlamentul European au ajuns miercuri, 26 iunie 2013, la un consens in ceea ce priveste noul program ERASMUS+ incepand in 2014.

“Vechiul titlu al programului, propus de Comisie, inducea in eroare. Noul titlu arata ca programul urmareste mai mult decat mobilitatea studentilor”, a spus Doris Pack, membru al Parlamentului European, presedintele Comitetului de Educatie si Cultura, negociator al Parlamentului European.

Trei sferturi din bugetul total vor fi folosite pentru actiuni generale in educatie si formare, iar 10% va fi folosit pentru masuri de tip Tineret in Actiune.

Mergand pe firul informational oferit tot de Doris Pack, aflam ca in februarie 2013 Comisia a prognozat un buget de 13.000 mil EUR pentru Erasmus in exercitiul financiar 2014 – 2020.

6.4 mil EUR / an pentru Romania in perioada 2014 – 2020: Asta este cifra bruta in situatia in care bugetul s-ar distribui in mod egal intre tarile UE si cele doua in curs de aderare. Bugetul insa nu va fi impartit in mod egal, asa incat asteptam comunicarile ulterioare ale Comisiei Europene.

In 2013, programul Tineret in Actiune a avut in Romania un buget de 7.5 mil EUR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.