Despre noi

Curba de Cultura inseamna extinderea programelor de tineret catre tinerii din mediul rural. Suntem o organizatie neguvernamentala, non profit, dedicata invatarii nonformale, culturii si oportunitatilor de participare. Suntem concentrati pe cresterea nivelurilor de educatie si de implicare comunitara ale tinerilor din mediul rural din Romania. Ne luam sarcina foarte in serios insa o facem intr-o maniera relaxata si vesela. Suntem un spirit tanar.

 

Scopul nostru este sa revitalizam mediul rural din Romania. In opinia noastra schimbarea isi gaseste cel mai fertil sol in cei mai bine pregatiti pentru schimbare: TINERII. Energia lor si dorinta de a face lucrurile diferit ne-a inspirat sa le punem la dispozitie un cadru organizational capabil sa le permita aceasta schimbare in primul rand pentru ei si in al doilea rand pentru comunitatile in care traiesc. Credem cu tarie ca proiectele noastre functioneaza ca initiative pilot pentru reducerea dificultatilor, pentru asigurarea accesului la invatare si pentru cresterea oportunitatilor oferite acelora care simt nevoia de schimbare si de o viata mai buna in mediul rural.

Misiunea Curba de Cultura este sa contribuie la dezvoltarea adolescentilor si tinerilor ca parte integranta din comunitatile in care traiesc, constienti de apartenenta la cultura Romaniei si de rolul lor de cetateni activi si responsabili folosind educatia nonformala ca sistem complementar sistemului formal de educatie. Valorile care ghideaza Curba de cultura in viata de zi cu zi, si care credem ca pot schimba dinamica societatii romanesti, sunt: – educatie – participare – egalitate – lucru in echipa – dezvoltare continua – autocunoastere – toleranta -.

Asociatia isi are sediul principal in Izvoarele, o mica comunitate rurala situata langa orasul Valenii de Munte, Judetul Prahova, Romania. Celelalte organizatii afiliate sunt localizate in Rosia Montana, Judetul Alba, si la Slon, Judetul Prahova.

 

Strategia Curba de Cultura 2014 – 2020

Strategic ne propunem sa:

  • Extindem reteaua de centre de tineret in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.
  • Devenim un partener oficial al autoritatilor judetene de tineret din Romania
  • Devenim un partener oficial al Ministerului Tineretului si Sportului in vederea dezvoltarii si profesionalizarii sectorului de Tineret din Romania

Operational tintim catre:

  • Cresterea expunerii internationale pentru tinerii din comunitati rurale prin Schimburi de tineri dezvoltate chiar de ei insisi
  • Gazduirea de voluntari prin Serviciul European de Voluntariat in centrele de tineret in proiecte de educatie nonformala, dezvoltare rurala si dezvoltare personala.
  • Cresterea capacitatii organizatiilor afiliate din mediul rural si din Europa prin organizarea de cursuri, seminarii si stagii de practica internationale