Comunicat de presă – 35 de tineri din Europa descoperă tradițiile locale și dezbat pe teme de discriminare etnică

24 februarie 2015, Izvoarele, Prahova

În primăvara anului 2015 Cerașu va fi animat de 35 de tineri din Europa, care se vor strânge în România în cadrul proiectului „United Arta and Crafts2” implementat de Asocuația Curba de Cultură.

Între 14 și 24 Aprilie 2015 va avea loc Schimbul de Tineri din proiectul „United Arta and Crafts 2”, o continuare a proiectului cu același nume desfășurat de tinerii de la Curba de Cultură în anul 2013. Proiectul reunește 35 de tineri din România, Macedonia, Estonia, Croația și Italia în jurul unei teme de actualitate în aceste tari – discrimiarea pe criterii etnice și naționalitate. Tinerii se vor implica în dezbateri privind discriminarea și vor participa la ateliere traditionale de țesut covoare de lână, împletit coșuri de nuiele, bătut potcoave, uscarea fructelor. În timpul activității tinerii își vor consolida informațiile privind discriminarea romilor și a altor etnii în Europa și vor organiza evenimente educaționale și de conștientizare pe temele dezbătute în proiecte, pentru orașul învecinat, Vălenii de Munte.

Proiectul de față reprezintă în primul rând dorința tinerilor din comunitatea din Izvoarele de a promova tradițiile meșteșugărești locale către alți tineri din Europa și de a dezbate situații de discriminare cu care se confruntă tinerii de etnie romă din Europa. Luând aceste aspecte în considerare, Curba de Cultură și-a propus să realizeze un proiect ce are în centrul atenției tradițiile meștegugărești și culinare pentru a face un demers spre a-i ajuta pe tinerii din mediul rural românesc, dar și european, să se familiarizeze cu meșteșuguri tradiționale rome, precum potcovirea cailor, a coșurilor din nuiele, covoarelor de lână, afumatul cărnii și uscarea fructelor. Curba de Cultură vizează aceste activități atât pentru familiarizarea cu obiceiurile ca parte din identitatea culturală a zonei și transmiterea ei din generație în generație dar și ca o modalitate de susținere financiară.

Proiectul “United in Arts and Crafts 2” este implementat de Asociația Curba de Cultură și este finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+.

Pentru mai multe detalii despre proiect și activitățile Asociației Curba de Cultură vă rugăm să accesați www.curbadecultură.ro , persoană de contact – Adela Tudorașcu adela@curbadecultura.ro 0730509950

Arts and crafts logo

11256504_451184708393740_233250597_n