Comunicat de Presa | Facilitators in Education and Empowerment of Learners

F.E.E.L #1 – Asociaţia Curba de Cultură anunţă începerea unui nou curs internaţional de formareLabX

Facilitators in Education and Empowerment of Learners (F.E.E.L.) este un proiect dezvoltat şi implementat de Asociaţia Curba de Cultură şi creat cu scopul de a susţine creşterea calităţii lucrului cu tinerii în contexte rurale la nivel european.
F.E.E.L. #1 este primul curs internaţional de formare dezvoltat de Curba de Cultură şi are ca tematică lucrul cu tinerii în contexte internaţionale.
Proiectul constă şi ofera 3 cursuri internaţionale de formare – unde Curba de Cultură pune la dispozitie organizarea şi conţinutul formativ – pentru 72 de lucrători de tineret din 10 ţări europene – Franţa, Italia, Irlanda, Malta, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Polonia, Macedonia şi România.
Primul curs se va desfăşura între 24 noiembrie şi 2 decembrie, în localitatea prahoveană Ceraşu, şi va reuni 24 de lucrători de tineret din toate cele 10 ţări participante. Obiectivele cursului ţintesc dezvoltarea competenţelor lucrătorilor de tineret şi anume:
– Abilităţi de lucru cu tinerii din mediul rural în contexte internaţionale centrate pe activităţi de învăţare şi dezvoltare personală în concordanţă cu nevoile şi interesele tinerilor
– Dezvoltarea de abilităţi de facilitare şi predare / învăţare în contexte interculturale şi internaţionale în mediul rural
– Folosirea instrumentelor de monitorizare şi evaluare a învăţării în activităţi internaţionale de tineret şi utilizarea instrumentelor de recunoaştere a învăţării în contexte informale şi nonformale.
==
Proiectul Facilitators in Education and Empowerment of Learners este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul ERASMUS+, gestionat în România de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.