Comunicat de presă -14-24 aprilie – o săptămână plină de tradiții, evenimente și dezbateri pe tema discriminării etnice

13 aprilie 2015, Izvoarele, Prahova

Asociația Curba de Cultură derulează Schimbul de Tineri “United Arts and Crafts 2” în perioada 14-24 aprilie 2015. Acesta este o continuare a proiectului cu același nume desfășurat de tinerii de la Curba de Cultură în anul 2013.

28 de tineri din România, Macedonia, Estonia și Croația vor petrece 10 zile în Cerașu (Comuna Cerașu). Tinerii se vor implica în dezbateri privind discriminarea și vor participa la ateliere traditionale de țesut covoare de lână, împletit coșuri de nuiele, bătut potcoave, gastronomie locală. În timpul activității tinerii își vor consolida informațiile privind discriminarea romilor și a altor etnii în Europa și vor organiza o evenimente educaționale și de conștientizare pe temele dezbătute în proiecte, pentru orașul învecinat, Vălenii de Munte.

Prin evenimentele organizate și activitățile în care cor fi implicați cei 28 de tineri Curba de Cultură urmărește identificarea cauzelor ce duc la discriminarea etnica a romilor în cele 4 țări participante în vederea găsirii de soluții comune pentru combaterea discriminării, specifice comunităților locale din care provin participanții. De asemenea se vizează creșterea nivelului de toleranță privind comunitățile rome din rândul celor 4 tări participante și nu în ultimul rând se urmărete dezvoltarea de abilități specifice meșteșugurilor tradiționale.

Joi 16 aprilie participanții la Schimbul de Tineri împreună cu Voluntarii Curba de Curtură vor organiza o Vânătoare de Comori pentru locuitorii din Vălenii de Munte, încurajându-i să descopere o nouă modalitate de explorare a tradițiilor și împrejurimilor, creând în același timp un context de comunicare între locuitori și participanții din proiect.

Duminică, 19 aprilie, de la ora 10.00 participanții din proiect împreună cu voluntarii Curba de Cultură, vor organiza o Biblioteca Vie* la Casa de Cultură din Vălenii de Munte. Biblioteca Vie este o oportunitate pentru dialog intercultural, spargerea stereotipurilor și prejudecăților. În cadrul proiectului de față metoda își propune să aducă în centrul atenției tema discriminării etnice, un “numitor comun” între toți cei 28 de participanți din cele 4 tări europene. Evenimentul este derulat în parteneriat cu Centrul Cultural Vălenii de Munte.

Proiectul “United in Arts and Crafts 2” este implementat de Asociația Curba de Cultură și este finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+.

Pentru mai multe detalii despre proiect și activitățile Asociației Curba de Cultură vă rugăm să accesați www.curbadecultură.ro , persoană de contact – Adela Tudorașcu adela@curbadecultura.ro 0730509950

Arts and crafts logo

11256504_451184708393740_233250597_n