Curs Internațional de Formare “Sport and Global Education – SAGE”

Dragi prieteni,

Curba de Cultură vă invită la Cursul Internațional de Formare “Sport and Global Education – SAGE” – curs pentru lucrători de tineret, coordonatori de voluntari, antrenori și activitști implicați în lucrul cu tinerii – în perioada 16 – 23 aprilie în Castelul Saunderson lângă Belturbet, Irlanda. Din România sunt așteptați 6 participanți.

UntitledSAGE este un curs intensiv de o săptămână care face legătura între educația globală și educația fizică și  are ca scop îmbunătățirea capacității participanților de a explora probleme globale cu ajutorul activităților sportive.  Totodată cursul își propune să activeze gândirea critică în legătură cu problemele globale legate de sport.

Activitățile cursului sunt construite pentru a scoate în evidență activitățile sportive adaptate pentru a răspunde unor obiective educaționale privind inegalitatea, incluziunea și drepturile omului, pentru a permite participanților să-și dezvolte propriile activități sportive bazate pe aceste obiective de învățare și pentru a crea un context de discuție între participanți despre actualele probleme în sport și modul în care ele sunt legate de probleme globale.

Toate costurile de cazare și masă sunt acoperite de organizatori, costurile de transport vor fi acoperite de participanți apoi rambursate de organizatori în limita a 360 EUR per participant. O taxă de participare de 50 de EUR va fi plătită de fiecare participant organizatorilor la sosirea în Irlanda.

Organizația gazdă – “Development Perspectives (DP) is an Irish based NGO which specialises in Development/Global Education. Founded in 2006, DP has since built a strong organisation with a strong network of facilitators and practitioners. DP is seen by many as one of the leading facilitators of Development/Global education in Europe in the non-formal learning arena. This expertise is based on DP’s experiential learning approach which is participatory and action based in its essence. A strong emphasis will be focused on developing a common understanding of what “Leadership” is and how the key principles can be applied.”

Dacă vrei să participi la curs, înscrie-te aici http://goo.gl/forms/i9A1RNLsXH până la data de 20 martie 2016! Succes!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.