Cursuri de formare antreprenoriala

Peste 1800 de viitori antreprenori au fost instruiti in 2012 prin proiectul POSDRU “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”

Peste 1800 de persoane interesate de initierea unei afaceri au beneficiat, in perioada ianuarie 2011 – decembrie 2012, de cursuri gratuite de formare antreprenoriala. Cele 6 centre regionale de formare antreprenoriala din tara au gazduit, incepand cu luna februarie 2012, cursuri de pregatire profesionala adresate persoanelor interesate in initierea unei afaceri. Cele 16 traininguri acopera intreaga arie de formare in domeniul antreprenoriatului: Manager proiect, Manager resurse umane, Manager al sistemului de management securitate si sanatate in munca, Manger de inovare, Manager imbunatatire procese, Expert evaluator de intreprinderi, Cercetator economist in marketing, Contabil, Asistent relatii publice si comunicare, Agent comercial, Competente sociale si civice (responsabilitatea sociala a companiei), Competente antreprenoriale (leadership), Competente antreprenoriale (negociere), Competente antreprenoriale (legislatie comerciala), Competente informatice (TIC) – elemente suport in managementul firma – Microsoft Project si Managementul documentelor. Toate cele 16 trainiguri de pregatire profesionala vor fi reluate anul 2013, in varianta online. Pana la finalul proiectului, 4 830 de persoane care doresc sa inceapa o activitate de business vor beneficia, in mod gratuit, de oferta de formare.

Cursurile sunt oferite gratuit in 6 centre de formare din tara, dintre care unul la Cluj-Napoca, in cadrul proiectului strategic ID 63270 “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”, cofinantat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale. Proiectul, care se desfasoara sub sloganul “Fii tanar antreprenor pentru viitor!”, este implementat pe o perioada de 3 ani de atre Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI), in parteneriat cu Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si Siveco Romania. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.fiitanarantreprenor.ro.