Daca-i sambata, e film!

caravana-valeni-okCurba de Cultura te invita sambata dupa amiaza la film!

Film documentar de data aceasta, in premiera la Valenii de Munte, documentarele premiate la DocuArt Fest 2014.  Intrarea este libera, proiectia filmelor incepe la ora 15.30. Te asteptam la Centrul Cultural Valenii de Munte, in spatele primariei!

„George” , în regia Alexandrei Coca-Cozma, câștigător al premiului pentru cea mai bună regie. Documentarul urmărește povestea emoționantă a lui George, un pianist talentat de 12 ani, nevăzător. Filmul prezintă participarea lui la un concert alături de celebra formație românească, Voltaj. Solistul trupei pătrunde în lumea lui George, o lume care poate schimba și valorile celor mai mari.

„Vibrația”, în regia lui Germain Kanda s-a aflat în selecția oficială a competiției studențești.
“Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru.” O expunere a fenomenului vibrației pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalități de manifestare și percepție, prin instrumente muzicale, voce  umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatra fizica si spirituala.

„O altă zi a omenirii”, în regia lui Vlad Alexandru a obținut premiul special în cadrul secțiunii studențești. Filmul are la bază o poveste terifiantă trăită de Charles Wratto, un fost copil soldat al Războiului Civil din Liberia, Africa.

„Iulian”, în regia lui Alexandru Mironescu, câștigator al premiului cea mai bună imagine. Iulian se hotărăşte să fugă de la casa de copii în căutarea unei vieţi pe cont propriu. Ajuns in Bucureşti, consecinţele deciziei luate nu intârzie să apară. Odată cu ele apar noi prieteni, care nu ezită să îşi implice familiile în încercarea de a-l ajuta.

„În spatele cortinei”, în regia lui Bogdan Mustață, câștigător al premiului pentru cel mai bun montaj. Filmul dorește să prezinte publicului românesc şi european povestea comunizării forţate a României, urmărind principalele moduri prin care a avut loc destructurarea societății din perioada 1944-1951.

Leave a Reply

Your email address will not be published.