EVS River – impresiile echipei noastre

DSC_0054Pe 15 iulie 2016 la Baia Mare a fost organizat de către prietenii și colegii noștri dela Team For Youth Association evenimentul EVS River, eveniment în contextul sărbătoririi a 20 de ani de exitență a SEV.

 

Cu ajutorul lor și cu sprijinul prietenilor de la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca am putut trimite șapte reprezentanți destoinici (nu de alta dar șapte e număr magic 🙂 ), tineri energetici și dornici de cunoaștere. După ce au străbătut țara de la un capăt la altul, de la Izvoarele la Baia Mare, cei șapte tineri au luat parte la sesiunile evenimentului. I-au cunoscut pe ceilalți participanți, și pe măsură ce atelierele s-au succedat au aflat cât de multă muncă e în spatele unui proiect EVS, câți oameni și câte organizații sunt 13269288_1105489479474254_7070047549771433919_nimplicate precum și câte lucruri pot merge prost și pe care coordonatorii de proiecte trebuie să le rezolve în timp real.

Întreg programul și organizarea a fost pe placul tinerilor noștri și i-a făcut serios să se gândească la a pleca în stagii EVS. Mai jos puteți vedea câteva din impresiile lor proaspete de după eveniment.

Activitatea din Baia Mare a fost un lucru care m-a ajutat să înțeleg ce este EVS. Înainte am crezut că este doar un schimb de tineri pe o perioadă mai lungă, totuși acum am învățat că EVS se concentrează mai mult pe dezvoltarea individuală a tinerilor, și le dă ocazia să organizeze chiar ei anumite lucruri. Am realizat și cât de multă muncă înseamnă conceperea unui proiect EVS, și eforturile depuse de un coordonator pentru un astfel de proiect. Am aflat și că un EVS nu înseamnă doar “lapte și miere” ci pot apărea probleme ale voluntarilor sau anumite conflicte.

Cosmin

 

Activitatea de la Baia Mare a fost una reusită făcându-mă să cred că merită să devii voluntar în cadrul unui proiect EVS.

Laur

ÎDSC_0139n opinia mea, evenimentul a fost unul reușit și eu zic că merită să profiți de existența programului.

Andra

Primul workshop la care am luat parte mi-a plăcut mult, acesta având ca temă managementul voluntarilor EVS la care s-a mai adăugat o prezentare a fiecăruia și a asociației de care aparține.

Cozo

DSC_0285Pentru a lua decizia participării la un proiect EVS un voluntar are nevoie de o motivație . Și consider că aceasta poate veni din povestirile spuse de ex-voluntari EVS sau din propria curiozitate și dorința de cunoaștere a oamenilor dintr-o anumită țară.

Alex

 Am cunoscut multe persone foarte prietenoase care erau dornice să ne ajute chiar dacă eram străini și nu ne-au mai văzut vreodată.

Costin

 

DSC_0035După cum destul de ușor se observă participanții trimiși de noi au fost entuziasmați și se simt mult mai dornici de implicare și chiar de a lua parte la proiecte EVS.

Pentru acest lucru și pentru tot efortul depus precum și pentru organizare și suport le mulțumim călduros prietenilor noștri de la Team For Youth Association și de la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca și sperăm ca acesta să fie doar începutul unui șir de colaborări.

One thought on “EVS River – impresiile echipei noastre

Leave a Reply

Your email address will not be published.