o

Centrul de tineret

Daca as avea haine tesute in rai,

Brodate cu lumina de aur si argint

Albastrul si intunecosul si hainele intunecate ale noptii si ale luminii si ale crepusculului

As asterne hainele la picioarele tale;

Dar eu, sarac fiind, am numai visurile mele.

Am asternut visurile mele la picioarele tale; paseste usor caci pasesti pe visurile mele.”

W.B. Yeats

„Si in fiecare zi, oriunde, copiii nostri isi astern visurile lor sub picioarele noastre. Si noi trebuie sa pasim usor.”

Sir Ken Robinson

 

2013-08-01 19.55.06

Importanta activitatilor de timp liber oferite tinerilor, in special modul in care aceste activitati relationeaza cu dezvoltarea lor personala si cu dezvoltarea comunitara, este motivatia noastra principala pentru a crea Centrul de Tineret. Este imperativ ca tinerilor sa le fie oferit un orizont larg de oportunitati semnificative de participare in viata comunitatii, oferit de catre o varietate de institutii, organizatii sau programe din toate sectoarele de activitate.Cele trei principii de baza dupa care ne ghidam in deschiderea si functionarea centrului sunt:


  • Modul in care tinerii isi petrec timpul liber joaca un rol vital in dezvoltarea lor personala si in dezvoltarea comunitatilor in care ei traiesc. Timpul liber pe care tinerii il au la dispozitie variaza considerabil in functie de grupa de varsta, gen si etnie/ cultura, insa, in toata lumea aceasta resursa de timp este folosita pentru a genera rezultate de dezvoltare pozitiva.


  • Disponibilitatea unei oferte de oportunitati de petrecere a timpului liber cat mai variata, de voluntariat si de implicare civica este esentiala pentru dezvoltarea tinerilor si pentru contributia lor catre societate. Activitatile ar trebui sa varieze pe o plaja larga pentru a putea raspunde nevoilor si intereselor tinerilor.


  • Implicarea tinerilor in deciziile care ii privesc este un punct critic pentru asumarea identitatii civice a tinerilor si pentru sentimentul de proprietate asupra activitatilor de timp liber in care se implica. Structura descentralizata caracteristica invatarii nonformale determina nu numai atingerea rezultatelor dar si implicarea membrilor comunitatii in problemele care ii privesc.

Crearea comunitatilor care sprijina tinerii, si in care tinerii sunt contributori importanti in viata comunitatii, nu este un lucru usor de realizat. Insa noi credem cu tarie ca merita efortul.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *