`

International

“Sa calatoresti cat esti tanar. Ia-ti timp pentru a vedea lumea si pentru a gusta din bogatia ei. Stai o dupa-amiaza intreaga in fata lui Michelangelo. Mergi pe strazile Parisului. Catara-te pe Kilimanjaro. Vezi Marele Zid al Chinei. Lasa-ti inima franta de “campurile mortii” din Cambogia. Inoata  peste Marea Bariera de Corali. Acestea sunt momentele care-ti vor defini restul vietii: experientele care vor ramane cu tine intotdeauna.

Calatoriile te vor schimba asa cum numai foarte putine alte lucruri pot sa te schimbe. Te vor trimite in locuri in care vei fi nevoit sa-ti pese de lucruri mai importante decat tine. Vei incepe sa intelegi ca lumea este, deopotriva, foarte mare si foarte mica. Vei dobandi respect pentru durere si si suferinta dupa ce vei vedea ca doua treimi din populatia globala se straduieste din greu sa obtina o masa pe zi.

Cat esti inca tanar, imbogateste-ti cultura. Cunoaste lumea si oamenii extraordinari care fac parte din ea. Lumea este un loc minunat, plin de opere de arta. Vezi lumea! Nu vei fi intotdeauna tanar. Si viata ta nu va fi intotdeauna despre tine. Asa ca, tinere, calatoreste. Experimenteaza lumea in toata intensitatea ei. Pune accent pe cultura, aventura si compasiune. Cat mai ai timp.

Nu pierde timpul asta. Nu-l vei mai avea niciodata. Acum ai posibilitatea sa investesti in tine si in viitorul tau. Orice semeni acum vei culege mai tarziu. Obiceiurile pe care ti le formezi acum vor ramane cu tine pentru tot restul vietii. Asa ca alege-ti cu grija obiceiurile.

Si chiar daca nu mai esti atat de tanar pe cat ti-ai dori (putini dintre noi sunt), calatoreste oricum. Poate nu va fi usor sau practic, insa merita. Calatoriile iti vor permite sa te fii mai aproape de semenii tai oamenii si sa simti legatura dintre voi intr-un mod profund, personal. Cu alte cuvinte, calatoriile te fac mai uman.”

Autor:  Jeff Goins Fotografie de Geoff Heith

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *