a

Orizont Alternativ

Patru comunitati – opt oportunitati!

Curba de Cultură, cu sprijinul OMV Petrom, demareaza in luna octombrie 2015 proiectul Orizont Alternativ, un proiect amplu centrat pe educatie nonformala si cursuri de antreprenoriat pentru tineri.

1397267_218450521612577_1308899259_oDin octombrie 2015 pana in martie 2016, in cadrul proiectului, Curba de Cultura va propune o serie de activitati care vin in sprijinul dezvoltarii tinerilor din 4 comunitati din mediul rural din judetul Prahova (Baicoi, Urlati, Scorteni si Paulesti), incercand sa dezvolte abilitatile acestora de a vorbi in public, spiritul de initiativa si implicarea civica, folosindu-se de ateliere de educatie antreprenoriala si de metode de invatarea non- formala. Proiectul promoveaza ideea ca se poate.

Orizont Alternativ inseamna doua module de invatare:

I – un program de educatie antreprenoriala – 4 ateliere care te vor conduce pe drumul dezvoltarii spiritului antreprenorial si de initiativa

Atelierele sunt:

  • antreprenoriat –  7-8 noiembrie  16 – 17 ianuarie 2016 (identificarea oportunitatilor de business; management financiar, strategii de negociere si vanzare);
  • comunicare in afaceri – 14-15 noiembrie 23 – 24 ianuarie 2016 (tipuri de comunicare;  tehnici specifice de comunicare, plan de comunicare);
  • planuri de afaceri – 5-6 decembrie  30 – 31 ianuarie 2016 (realizarea unui plan de afaceri bazat pe idei proprii);
  • managementul si implementarea proiectelor – 11-13 decembrie 5 – 7 februarie 2016 (definire si identificare obiective, scopuri, planificarea activitatilor si proceselor in interiorul unui proiect)

Atelierele se adreseaza tie daca ai intre 16 si 20 de ani si vor avea loc in perioada 7 noiembrie – 13 decembrie 2015  16 ianuarie – 7 februarie 2016 (in weekend, pentru a permite accesul unui numar cat mai mare de tineri).  Selectia se va face in functie de motivatia voastra de a participa la cursuri si de apartenenta geografica la zonele vizate.

 

 

II – LaboratorX – tabara pentru tineri facilitatori de educatie nonformala

LabXTabara își propune dezvoltarea competențelor tinerilor de a implementa și participa la proiecte de educație nonformală. Pe parcursul a 6 zile, 20 de tineri cu varste cuprinse între 15 și 24 de ani, vor experimenta, intelege si aplica  6 metode de educație nonformală. Inscrierile pentru tabara se vor deschide la inceputul lunii ianuarie.

Metodele de educatie nonformala pe care LaboratorX le propune sunt:

  • Animatie Socio-Educativa – o modalitate, un instrument de relationare cu publicul, folosindu-se activități de tip social, cultural, fizic și sportiv.
  • Teatru Invizibil – o actiune care se intampla in mijlocul comunitatii, aparent ca o intamplare fireasca, dar care este regizata anterior pentru a provoca spontan publicul sa reflecteze sau sa ia atitudine fata de situatii problematice.
  • Storytelling (Arta povestirii) – o metoda ce are ca punct central povestea, un traseu narativ, care se construieste de catre un personajul central, un povestitor si public.
  • Boardgames (Jocuri de societate) – create cu scopul de a socializa, pentru distractie sau pentru relaxare.
  • Drumming Circle – percutie si povesti. Nu este nevoie ca tinerii sa aiba cunostinte muzicale sau in lucrul cu instrumente de percutie.
  • Animatie stradala  (Jonglerie) – o formă de artă participativă ce constă în practicarea unor tehnici diverse cu scopul de a anima publicul, de a-i produce dorința de implicare.

LaboratorX se va desfasura in perioada 7 – 13 februarie, in timpul vacantei intersemestriale si se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse între 15 și 24 de ani din comunitatile din Paulesti, Baicoi, Scorteni si Urlati.

Mai multe detalii despre proiect, selectie si participare puteti obtine  cu un e-mail la adresa info@curbadecultura.ro.