Filmul documentar “prinde” în Vălenii de Munte

DSC_0514   Carvana Docuart aflată la a patra ediție a poposit vineri 17.03.2017 la Vălenii de Munte pentru al treilea an consecutiv. Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. La Vălenii de Munte caravana a fost organizată de voluntarii Curba de Cultură și găzduită, ca și în anii anteriori, de către Centrul Cultural.

În cadrul evenimentului, dedicat promovării de filme documentare românești în mai multe orașe din țară, au fost proiectate două documentare premiate la festivalul de documentar românesc București Docuart Fest 2016.

100 de Movile (R. Max Ciorbă), – povestea unui elvețian care își croiește drum prin Republica Moldova și România pentru a vizita câțiva muzicieni care păstrează folclorul ca element cheie al muzicii lor, de la jazz la hip hop.

Imagini din vis, (R. Sorin Luca) – protagonistul documentarului este Rodion Roșca Ladislau, pionerul muzicii electronice în România din anii ’70, persecutat de partidul comunist, care astăzi trăiește la țară, tot după propriile sale legi. Imagini din vis a fost filmul câștigător al marelui premiu Docuart Fest.

Caravana a adunat peste 100 de spectatori, cu mult mai mulți decât în anii precedenți, semn că interesul pentru film documentar există  și în orașe mai mici, mărturie stând pentru aceasta chiar Vălenii de Munte.

DSC_0513DSC_0669DSC_0650

Leave a Reply

Your email address will not be published.