Donez o carte/ un joc

 De ce sa donez?

Cei mai multi dintre noi mostenim colectii de carti de la parintii, bunicii poate chiar si rudele noastre. Sau ne intregim colectiile pana la limita superioara a spatiului de locuit. De cele mai multe ori, locuind in spatii eficientizate la maxim, ne este dificil sa stocam toata colectia de carti. Astfel facem o selectie cu cele care ne intereseaza/ ne sunt aproape iar pe restul vom alege sa le ignoram asezandu-le intr-un pod prafuit sau, in cel mai dificil caz, le vom trimite la unitatile de reciclat hartie. Acelasi lucru se intampla, de cele mai multe ori, cu jocurile din copilarie sau jocuri recente (board games) pe care nu le mai folosim.

Noi iti propunem sa  donezi cartile si jocurile pe care nu le mai folosesti Bibliotecii “Ion Nita Georgescu”, proiectul de biblioteca a comunitatii initiat de curbadecultura. Cartile nu vor intra in uitare iar tu vei putea spijini dezvoltarea copiilor, adolescentilor si tinerilor din mediul rural.

Ce carte/ joc sa donez?

Ne poti dona orice carte, revista sau joc pe care nu le mai folosesti. Poti alege insa sa ne donezi si o carte / joc din lista  noastra de dorinte, cumparand-o apoi trimitand pachetul la adresa noastra. Ne dorim carti frumoase, care sa ne stimuleze creativitatea, ne dorim carti destepte, care sa ne puna pe ganduri si ne dorim carti care sa ne incite la citit. Ne dorim reviste periodice (NatGeo) si de specialitate (Igloo) si jocuri potrivite pentru tineri cu varste intre 14 si 21 de ani (Catan, Risk, Monopoly etc.)

Ce se intampla cu cartea sau cu jocul? Cine beneficiaza?

Cartile, revistele si jocurile vor intra in uzul Bibliotecii si Centrului de tineret curbadecultura si vor imbogati oferta bibliotecii scolare din localitate. Cartile vor putea fi citite acasa sau la biblioteca iar mica ludoteca formata cu ajutorul tau va sprijini activitatile de zi cu zi ale Centrului. Beneficiarii Bibliotecii si ai Centrului sunt tinerii din comuna prahoveana Izvoarele si din comunitatile adiacente.

Ce beneficiu am?

Toti cititorii si jucatorii vor sti numele tau! Daca esti de acord vom inscrie pe cartile/ jocurile donate de tine numele tau, localitatea si data in care ne-ai trimis minunatiile. Astfel, numele tau va aparea pe caramizile fundatiei curbadecultura.

Cum donez?

Trimite-ne cartile sau jocurile la Centru. Adresa o poti gasi la Contact. Daca pachetul pe care vrei sa ni-l trimiti este prea voluminos sau prea greu pentru a fi trimis prin posta, scrie-ne la info[at]curbadecultura[punct]ro si vom gasi impreuna o solutie.

Multumim!