The Blog

2017 la jumătate

i Jun 30th No Comments by

După un prim trimestru activ și terminat în forță cu Școala Altfel, luna aprilie a fost ceva mai relaxată. Am găzduit un atelier foto în cadrul căruia tinerii doritori au primit câteva sfaturi și au învățat câteva trucuri despre cum să facă poze reușite.

DSC0503718237977_413231839054643_9045082809813491427_o

Câteva zile mai târziu Estelle a dat startul unei noi serii de voluntari SEV găzduiți de Curba de Cultură. După vacanța de Paște Estelle a început să organizeze activități de educație nonformală în școlile din comuna Izvoarele și să se familiarizeze cu comunitatea în general.

În prima zi a lunii mai voluntarii locali au organizat o Vânătoare de Comori la Măneciu în care și-au dorit să mai demonteze din miturile diferitelor națiuni europene.

Tot luna mai ne-a adus și două evenimente înafara țării. În prima jumătate a lunii lucrători de tineret ai Curba de Cultură au luat parte la cursul L.E.A.P. – Learn Explore Analyze Plan în cadrul căruia au dobândit cunoștințe și abilități de planificare și organizare a activităților cu și pentru tineri. Cel de-al doilea eveniment extern a fost un schimb de tineri pe teme culinare, COOLinary Youth Exchange în sudul Spaniei.

18664547_10158450815135467_5917252972397785302_n 18768382_516179905172969_2810801042216406395_o

La mijlocul lunii mai am deschis seria cluburilor de carte în care tinerii cititori dornici de a povesti despre cărțile preferate au și un cadru în care să o facă, Biblioteca Curba de Cultură. Tot în mai am reînceput proiecțiile de film și am mers la Cernești cu filmul Hero 6.

Luna iunie ne-a adus și începutul stagiilor pentru voluntarii SEV găzduiți în proiectul Izvoarele Unveiled. Isabella și Alba fiind primele care au sosit. Mai târziu în decursul lunii am găzduit schimbul de tineri When Hoods and Woods Meet, în colaborare cu partenerii noștri belgieni.

Pe scurt, cel de-al doilea trimestru al anului 2017 a trecut atât de repede căci aproape nu l-am simțit.

Selectia participantilor pentru Schimb de tineri When Hoods and Woods Meet

i Jun 5th No Comments by

wooden-bridge-1641618_960_720

Faza de selectie pentru participantii la When Hoods and Woods Meet Youth Exchange s-a incheiat.

Urmatorii candidati au fost selectati pentru a participa la schimbul, care va avea loc in Cerasu, Romania. Toti aplicantii s-au dovedit extrem de motivati pentru a lua parte in acest schimb de tineri, prin urmare criteriul de departajare a fost apartenența geografica. Dupa cum a fost mentionat in anuntul de inscriere, participantii provenind de pe Valea Teleajenului au avut prioritate in procesul de selectie.

Rugam toti participantii (cei selectati si cei de pe lista de rezerva!) SA CONFIRME LOCUL prin email la kristina@curbadecultura.ro sau prin telefon la 0754 438 682 (cu mentiunea numelui!) PANA MARTI, 6 IUNIE 2017 LA ORA 19.00. In cazul in care participantii selectati nu vor confirma, participantii de pe lista de rezerva ii vor inlocui.

Pe locuri, fiti gata, start!

Participantii selectati:

 1. Ciobanu Bianca-Ioana
 2. Neagu Gabriela Irina
 3. Nitu Andreea
 4. Minescu Maria-Alexandra
 5. Pavel Mihail Valeriu
 6. Voicu Sergiu
 7. Stoian Viviana Teodora
 8. Pavel Calin Gabriel
 9. Dinu Laura
 10. Albarcha Arabela
 11. Nicolescu Radu
 12. Negoita George Daniel

Lista de rezerva:
Baican Ilinca

 

Schimb de tineri – When Hoods and Woods Meet

i Jun 1st No Comments by

Screen Shot 2017-06-01 at 11.55.35

Tocmai se încheie anul școlar și e vremea să găsim ceva nou de făcut pentru vară. Și care e cea mai bună variantă de a începe vacanța de vară decât într-un Schimb de Tineri la Curba de Cultură!? De această dată e la noi acasă, în mediul nostru familiar, în comuna Cerașu. Rezervați-vă timp din 15 până în 22 iunie să întâlniți un grup de belgieni.

Schimbul de tineri “When Hoods and Woods Meet” va aduce împreună tineri români și belgieni pentru a explora diferențele și asemănările dintre culturi, pentru a petrece timp în natură în apropierea frumoaselor păduri ale României. Schimbul este deschis tuturor tinerilor între 15 și 18 ani dornici de a întâlni alți tineri, să-și exerseze abilitățile lingvistice și să învețe despre alte culturi prin intermediul sportului, gătitului, muzicii și meșteșugurilor.

Costurile pentru cazare, mese și materiale sunt acoperite pe perioada schimbului. Urmând principiul co-finanțării, contribuția participanților va fi de 30EUR per participant. Mai multe informații despre proiect poți găsi aici. Pentru întrebări și nelămuriri nu ezita să îi scrii Kristinei la kristina@curbadecultura.ro

Pentru a aplica completează formularul de mai jos până pe 4 iunie 2017. Rezultatele selecției vor fi publicate pe data de 5 iunie 2017 pe pagina noastră web și pe cea de facebook. Participanții vor fi selectați pe criterii de motivație și apartenență geografică, candidații de pe Valea teleajenului având prioritate. Înscrie-te pentru a începe vara într-un mod excepțional!

 

Selectia participantilor pentru COOLinary Youth Exchange

i Apr 28th No Comments by

murciaVesti proaspete! Faza de selectie pentru participantii la COOLinary Youth Exchange s-a incheiat.

Urmatorii candidati au fost selectati pentru a participa la schimbul de tineri COOLinary Youth Exchage. Rugam toti participantii (cei selectati si cei de pe lista de rezerva!) SA CONFIRME LOCUL prin email la kristina@curbadecultura.do sau prin telefon la 0754 438 682 (cu mentiunea numelui!) PANA LA ora 20.00. In cazul in care participantii selectati nu vor confirma, participantii de pe lista de rezerva ii vor inlocui.

Participantii selectati:

 1. Dutu Bianca Ioana
 2. Puiu Mihaela
 3. Mocanu Ioana
 4. Puzdere Iulian
 5. Popescu Aurelia Loredana
 6. Denisa-Andreea Popescu
 7. Nicolae Andreea-Maria
 8. Nita Sebastian-Florin
Lista de rezerva:
1. Donciu Delia
2. Alina Stoicescu

Atelier Foto de weekend

i Apr 4th No Comments by

DSC05037 La finalul săptămânii trecute Curba de Cultură a găzduit un atelier foto pentru tinerii din comunitate dornici să învețe cum să folosească un aparat foto prefesional și cum să facă poze reușite. Atelierul a fos condus de Ionuț Raita, căruia îi aparține și ideea de a face acest atelier, de altfel

_DSC0336Cinci tineri s-au arătat interesați să petreacă câteva ore duminică învățând despre partea tehnică a camerelor foto dar și câteva sfaturi și trucuri pentru fotografii reușite și care nu mai au nevoie de editare. Însă nu au fost numai lucruri tehnice ci și exerciții practice în care tot ce i-a înconjurat a devenit subiect pentru o poză, de la insectele și florile din grădină până la mașinile și camionele de pe șoseaua ce traversează satul Izvoarele.

Iar la final și-au analizat creațiile pe proiectate pe ecran mare pentru a înțelege ce mai este de îmbunătățit și ce le-a ieșit de minune. Vă lăsăm câteva dintre rezultatele muncii de duminică și câteva testimoniale din partea participanților.

DSC_0463

“Sunt de parere că am înțeles cum să fac niște poze demne de un amator priceput. Totul a fost așa cum trebuie iar domnul Ionuț a fost super.” (Ștefan)

“A fost o experiență nouă pentru mine și aș repeta-o oricând cu mare plăcere.” (Miki)

“M-am bucurat de cadrul în care s-a desfășurat atelierul, și anume înconjurat de oameni cu aceeași pasiune ca și mine, care încercau să ceară de la aparatele lor ceea ce își doreau.” (Mihai)

“Sper să fac poze mai bune atât la activităţile Curbei cât şi în viaţa mea de micuţ fotograf.” (Mării)DSC_0445