Formare

In cadrul Programului Tineret in Actiune, tinerii pot beneficia de cursuri de formare pe diferite subiecte in functie de prioritatile programului si de specificul organizatiei care ofera cursul. Aceste cursuri se pot desfasura oriunde in Europa si sunt o oportunitate excelenta pentru dezvoltare personala si deschiderea orizonturilor culturale.

Ce sunt proiectele de formare si retele?

Domeniul tineretului este amplu, relativ recent si in continua dezvoltare si adaptare. Acesta este motivul pentru care este nevoie in permanenta, pentru cei care lucreaza in acest domeniu, de a se forma, de a invata unii de la ceilalti, de a coopera, cu atat mai mult in context european. “Proiectele de formare si retele” sunt un ajutor in acest sens, pentru ca reprezinta o sansa pentru cei care activeaza in domeniul tineretului – indiferent de varsta sau experienta – de a-si dezvota competentele, pentru ca ulterior sa poata pregati proiecte Tineret in Actiune. In acelasi timp, printr-un astfel de proiect se formeaza noi atitudini si competente, se creeaza retele, lucruri care, in final, contribuie esential la dezvoltarea capacitatii unei organizatii sau institutii.

Proiectele de formare si retele” au o puternica dimensiune de invatare, de formare si de dezvoltare a celor activi in sectorul tineret. Iar aici poate fi vor ba de lideri de proiecte, consilieri de tineret, supervizori, formatori, facilitatori, mentori, instructori si chiar de tinerii insisi.

sursa