Serviciul European de Voluntariat

SEV
Ce este SEV?

Ce inseamna sa faci voluntariat? Sa ajuti, sa schimbi, sa te implici, sa crezi. Si sa inveti! Mai presus de toate, asta urmareste Serviciul European de Voluntariat (SEV) – serviciu prin care tinerii pot face stagii de voluntariat intr-o alta tara din Uniunea Europeana, din vecinatatea UE sau intr-o alta tara partenera din lume. Pot ajuta, pot schimba si se pot implica intr-o alta comunitate, invatand, in acelasi timp, atat de mult lucruri despre o alta cultura si despre ei insisi. SEV promoveaza implicarea, toleranta intre tineri, diversitatea si credinta ca poti schimba lucrurile, oriunde ai fi. Serviciul European de Voluntariat reprezinta o experienta unica in viata unui tanar care doreste sa-si imbogateasca propria cultura, sa cunoasca alti oameni si, in acest timp, sa faca ceea ce ii place.

Indiferent de natura activitatii pe care un tanar o deruleaza pe parcursul stagiului sau – poate fi vorba de activitati culturale, de tineret, sociale, sportive, activitati de mediu… – SEV este o provocare!

Avantajele unui stagiu de voluntariat in cadrul Serviciului European de Voluntariat sunt: dezvoltarea personala, educatională si profesionala. Tinerii pot avea parte de traininguri pe parcursul activitătii lor de voluntariat si le pot stabili impreună cu organizatiile implicate inca dinaintea inceperii stagiului. Experienta educationala pe care o dobandesc pana la sfarsitul voluntariatului le este recunoscuta printr-un certificat Youthpass, fiind considerata o metoda de recunoastere a educaţiei nonformale. “Sa iti largesti orizonturile, sa iti deschizi mintea calatorind. Sa vezi locuri, tari, continente – lumea. Sa cunosti oameni, sa gusti mancarea, sa asculti sunete care (nu) iti sunt familiare…Pentru mine astea sunt unele din cele mai minunate lucruri pe care le poti face in viata” – astfel descrie Amarinsk Rixiane Abels experienta sa in cartea „EVS – And then what?”, in care vorbeste despre posibilitatile ulterioare ale celor care au contact cu acest tip de voluntariat.

Daca te intereseaza Serviciul European de Voluntariat,  contacteaza-ne!

sursa