Bibliotecar la 16 ani

euflagyiaro

Bibliotecar la 16 ani” este primul proiect de lunga durata dezvoltat de asociatia Curba de Cultura. In cele patru luni ale proiectului, 8 tineri cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani din zona rurala a Romaniei, vor sa ofere programe de calitate de petrecere a timpului liber celorlalti tineri din comunitatea locala, programe prin care acestia sa-si poata imbunatati abilitatile necesare la angajare. Proiectul va crea o ludoteca si o biblioteca, va promova educatia nonformala in licee si in comunitatea locala, va oferi ateliere de jonglerie si jocuri de masa si va oferi copiilor ocazia de a asculta basme si povesti cu zane in timp ce parintii lor sunt ocupati.

eacyouth4croomuleti300dpi

Proiectul va avea loc in comuna prahoveana Izvoarele si are ca obiective:

  • cresterea numarului de educati educationale de petrecere a timpului liber pentru tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani din zona
  • crearea unui spatiu alternativ de petrecere a timpului liber pentru tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani
  • promovarea educatiei nonformale ca o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tinerii din Izvoarele
  • dezvoltarea de competente antreprenoriale in randul a 8 tineri din Izvoarele.

La finalul proiectului, metodologia folosita precum si alte rezultate vor putea fi descarcate de pe site-ul www.curbadecultura.ro sau de pe Google Play sub forma unei aplicatii pentru smartphone-uri care opereaza sub Android.

Proiectul este finanțat prin programul Tineret în Acțiune, program al Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Programul finanțat de Comisia Europeană, vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de susținere a activității de tineret.

logo-png

[oqeygallery id=7]

Leave a Reply

Your email address will not be published.