Building Youth Supportive Communities

thumbnailProiectul vine să completeze activitățile Centrului de Tineret Curba de Cultură cu ajutorul a patru voluntari internaționali, în cadrul Serviciului European de Voluntariat. Este foarte important ca tinerii de peste tot să aibă o varietate de oportunități și experiențe de învățare. Credem cu tărie că oferind comunității exemple de tineri implicați care i-au inițiative cu privire la propriul process de dezvoltare personală și acționând ca resurse pentru Centrul de Tineret va avea o influență pozitivă asupra comunității în problemele referitoare la tineri.

Proiectul Building Youth supportive Communities țintește la creșterea nivelului de solidaritate și suport pe care comunitatea îl oferă tinerilor, prin implicarea voluntarilor EVS care resurse în activități pentru tineri, folosind educația nonformală și învățarea reciprocă.

Obiectivele proiectului:

– Promovarea voluntariatului și a educației nonformale în Izvoarele, Măneciu și Vălenii de Munte

– Creșterea aspectului european al activităților desfășurate la Centrul de Tineret Curba de Cultură

– Oferirea unui cadru pentru învățarea reciprocă pentru voluntarii SEV și tinerii din comunitate

– Creșterea nivelului de toleranță, înțelegere, solidaritate și simț civic european pentru voluntari și tinerii din comunitate

– Oferirea unui cadru pentru dezvoltare personală, acumulare de cunoștințe și abilități de vorbit limbi străine

– Conștientizarea și creșterea importanței mobilităților și expunerii internaționale, precum și efectul pozitiv al acestora în dezvoltarea personală a tinerilor.

Impactul dorit este reducerea diferenței în dezvoltare personală dintre tinerii din mediul urban și cei din mediul rural în așa fel încât aceasta să fie foarte mică ori chiar deloc.

Proiectul este co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS+

11256504_451184708393740_233250597_n