BYSC-Environment

Un nou proiect de Serviciu European de Voluntariat creat și implementat de Curba de Cultură, BYSC-Environment. Am decis să continuăm ideea din spatele BYSC și BYSC 2 dar să ne axăm mai mult pe educație pentru mediu decât pe cea interculturală și activități de timp liber.

Nevoia pentru educație pentru mediu și pentru colectare selectivă împreună cu impactul minunat pe care l-au avut proiectele noastre de până acum ne-au determinat să începem un alt proiect și cum contextul a fost deja creat ne putem axa pe aspecte practice care pot fi schimbat în viața comunității sau care pot contribui la dezvoltarea acesteia.

Drept urmare avem patru obiective principale în acest proiect:

  1. Promovarea colectării selective a deșeurilor și promovarea unei atitudini proactive față de mediu în comunele în care lucrăm.
  2. Dezvoltarea de atitudini pozitive privitoare la implicarea și spiritul civic față de mediu în aceleași comune.
  3. Dezvoltarea abilităților de vorbit în public, planificare și management de eveniment pentru cei 8 voluntari internaționali.
  4. Crearea unui context pentru dezvoltarea personală și achiziție de competențe transversale și limbi străini pentru voluntari.

Pentru a face toate acestea să se întâmple am proiectat o serie de activități menite să crească gradul de conștientizare și să educe tinerii și copiii. Pe lângă prezentări despre mediu și impactul pe care deșeurile îl au asupra acestuia, voluntarii vor conduce ateliere de proiectare și creare de containere pentru deșeuri pentru fiecare clasă în care stuidiază elevii, ateliere de reciclare a unor deșeuri, precum și vizte la gropile de gunoi și la centrele de coelctare a deșeurilor, competiții pe subiecte de mediu și articole.