Juggling Club

Jongleria, sau Flow Arts, este o modalitate ideala de a-ti dezvolta manualitatea, coordonarea si creativitatea. Nu mai punem la socoteala ca vei castiga si respectul celor din jur pentru ca vei fi capabil sa manuiesti obiecte cu o viteza ametitoare 🙂

Jongleria iti va dezvolta:

  • puterea de concentrare – jongleria implica un grad considerabil de concentrare in timpul practicii. Din studiile de caz consultate tragem concluzia ca cei mai multi dintre participanti (incluzandu-i aici si pe cei cu capacitate normala de concentrare) ating un prag inalt de concentrare si sunt adesea surprinsi vazand ca au ramas concentrati timp de mai multe ore fara sa realizeze in mod constient
  • abilitatile de comunicare – vei fi in permanenta implicat in explicarea miscarilor, in negocierea cu ceilalti membri ai grupului si vei fi implicat activ in procesul decizional al grupului.
  • creativitate si libertatea in exprimare – in ce alt mod este mai bine incurajata libera exprimare decat prin intermediul unei arte care are foarte putine constrangeri? Tehnicile moderne de jonglerie au multe elemente commune cu dasnul contemporan si cu teatrul, toate implicand o coregrafie bine stabilita si exprimarea unor idei, concepte prin intermediul tehnicilor cunoscute.

In timpul atelierelor vei putea deprinde cateva miscari si reguli de baza. Apoi, pe masura ce te antrenezi si maiestria-ti va creste, vei putea combina aceste miscari de baza in fluxuri continue de culoare, forma si sunet.

Jucariile pe care ti le punem la dispozitie sunt

Poi – este o arta performativa provenind din Noua Zeelanda, un ritual al poulatiei Maori. Consta in jonglarea cu doua sfere manuite cu ajutorul unor materiale textile flexibile

FlowerStick – un set de 3 tije dintre care un baston mai lung si mai gros si doua tije de manuire. Istoria Flowerstick-ului este neclara, originile lui fiind imposibil de identificat. Se stie insa ca aceste obiecte sunt in tolba de jucarii a omenirii de peste 3500 de ani.

Staff – un baston de metal usor sau lemn cu lungimi de pana la 1.5 m care este manuit pentru a crea forme si tipare de culoare. Staff-ul provine din Asia si este o adaptare a sulitei de razboi pentru arta performativa.