Tineri Antreprenori pentru Comunitate

pact

Proiectul “Tineri Antreprenori pentru Comunitate” își dorește creșterea gradului de initiativa antreprenoriala al tinerilor în viața comunității locale din comuna Izvoarele, cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, prin crearea și dezvoltarea unei mărci locale.

Obiectivele proiectului:

• Capacitarea a cel puțin 30 de tineri pentru mobilizare si responsabilizare cu privire la dezvoltarea unor produse cu specific local;

• Dezvoltarea unei marci locale cu cel puțin 2 produse pilot realizate de tineri în cadrul comunității și promovarea în județul Prahova cu ajutorul autoritatilor locale, judetene si a mediului privat;

 Ce contine proiectul?

Prima activitate a proiectului urmareste identificarea cu ajutorul tinerilor a zonelor de interes (mestesuguri, arte, productie, resurse naturale, etc) / cu potential si de relevanta pentru tineri din care sa fie identificate produsele locale. Activitatea are doua etape, in care tinerii isi pot invita cunostinte, apropiati sau prieteni. Aceasta activitate va avea ca rezultat zonele de interes ale tinerilor si un numar de minim 5 produse locale care vor putea fi promovate.

A doua activitate este o serie de cursuri pentru tineri. Training-ul pe antreprenoriat vine sa contribuie si la sustenabilitatea proiectului prin insusirea cunostintelor de catre tineri referitoare la realizarea unui mini plan de afaceri. Totodata, acest va scoate in evidenta modul in care cei 30 tineri pot folosi cunostintele dobandite in implicarea acestora in comunitate ca viitori antreprenori. Trainingul pe comunicare organizationala adaptata la nevoile tinerilor vine sa contribuie la calitatea business-urilor create si in acelasi timp la diseminarea rezultatelor proiectului si a vizibilitatii acestuia pe plan local cu propagarea rezultatelor la nivel judetean.

Apoi vor fi identificate minim 2 produse locale de interes pentru tineri în comunitate (produse verzi, ateliere de lucru cu lemnul, ateliere de confectionat covoare de lana etc) cu ajutorul mestesugarilor locali si se vor realiza planurile de afaceri pentru aceste produse.

La finalul proiectului Curba de Cultura va organiza un eveniment de inchidere si promovare a rezultatelor obtinute in urma implementarii activitatilor.

Proiectul a fost finantat de Fundatia PACT prin programul de finantare “Pact pentru Comunitate

Leave a Reply

Your email address will not be published.