Un an de descoperiri în Izvoarele, Prahova

Cea mai bună echipă

A trecut deja o săptămână de când am zis „la revedere” Gabriel, ultimul membru al echipei Izvoarele Unveiled, proiectul care a scos la iveală viața la țară în Izvoarele, Prahova. Ne întristează acest lucru căci realizăm că proiectul a ajuns la final, că voluntarii noștri s-au întors acasă, dar suntem și mândri și bucuroși de rezultatele muncii depuse în timpul anului în care au stat în România.

Cisco redesigned 300-206 study guide pdf the CCNA 300-206 study guide pdf program in 2013 to offer the certification in various subspecialties related to networking. For PMP training example, the CCNA Cloud certification focuses on the skills required for cloud PMP training networking, PMP training while the CCNA exambestpdf Wireless certification validates an individual’s competence in wireless exambestpdf local area networks (WLANs). CCNA certificates are available in the following 300-206 study guide pdf ten areas: exambestpdf cloud, collaboration, cybersecurity exambestpdf operations, PMP training data center, design, exambestpdf industrial/IoT, routing and exambestpdf switching, security, service provider exambestpdf and 300-206 study guide pdf wireless. PMP training The CCNA routing and switching category is the most similar to the 300-206 study guide pdf pre-2013 CCNA program. A CCNA routing and switching certification covers the fundamentals of enterprise networking, including LAN switching, PMP training IP addressing, PMP training routing, subnetting 300-206 study guide pdf and more. It assesses an individual’s ability to 300-206 study guide pdf deploy, configure, exambestpdf manage and 300-206 study guide pdf troubleshoot enterprise networks. In 2016, Cisco updated the CCNA routing and switching certification 300-206 study guide pdf to place more emphasis on 300-206 study guide pdf software-defined networking (SDN), network-based analytics and network functions virtualization (NFV).

Cisco certifications are highly demanded across large and small IT organizations across the world. Hiring managers prefer exambestpdf candidates who not only have PMP training an understanding of the topic and PMP training experience, but having completed certification in exambestpdf the subject. All the Cisco certifications exambestpdf listed on Exam-Labs exambestpdf exambestpdf are accepted worldwide and are a part of the 300-206 study guide pdf PMP training industry PMP training standards. Are you looking exambestpdf 300-206 study guide pdf for practice questions and answers 300-206 study guide pdf for the Cisco Cisco CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA exam? Exam-Labs is here to help! We have compiled a database of exambestpdf questions from actual exams in 300-206 study guide pdf order to help PMP training you prepare for and PMP training pass exambestpdf your exam on the first attempt. All training materials on the site are up PMP training to date and verified 300-206 study guide pdf by industry PMP training experts. To 300-206 study guide pdf advance your career in the information technology industry you need high quality and practical learning, Cisco 300-101 certification PMP training can help you go further in the information technology industry.

Acum aproape 2 ani echipa Curba de Cultură a decis să se angajeze la promovarea comunității locale. Sunt atâtea lucruri care ne-au fascinat aici – și totuși localnicii consideră acest loc, unul obișnuit. Tinerii care vin pe la centrul nostru zic că nu e nimic special de văzut. Părinții lor spun că preferă să lucreze în străinătate. Dar noi am văzut atât de muți oameni, și locuri și cărări de descoperit. Din fericire și Agenția Națională Erasmus+ a văzut același lucru și ne-a cofinanțat un proiect de un an de cercetare, pe care l-am numit Izvoarele Unveiled.

Gabriel, Isabella, Roman și Alba sunt cei patru voluntari care s-au înscris în această misiune. Venind din Argentina, Spania, Cehia și Italia s-au dedicat complet proiectului. Aici puteți lectura mai multe despre ei.

De îndată ce s-au acomodat ei au devenit gașca din Schiulești. Traiul împreună în casa tradițională din Schiulești a fost ceea ce i-a adus împreună. Să împartă o mașină, o casă, o curte, lemnele pentru iarnă și apa fierbinte din boiler nu a fost totdeauna ușor. Și nici să muncească împreună la proiect, fiecare având pregătiri diferite, limbi materne diferite dar și abilități și interese diferite. Când și-au dat seama la ce este fiecare priceput lucurile au început să meargă bine – în viața personală cât și în cea profesională în Izvoarele. Isabella a pus toate acestea în cuvinte (și stele).

Tot ce au lucrat

Dezvăluirea vieții rurale din Izvoarele a mers pas cu pas. La începutul greu când limba și cultura erau încă necunoscute, echipa și-a unit forțele cu studenți la antropologie din București, care au stat aici două săptămâni în care au făcut cercetare pe teren, pe timpul verii. Atunci s-au creat legături între voluntari și comunitate. Cu ajutorul Centrului Cultural din Izvoarele, porțile multor gospodării s-au deschis. Iar în spatele porților – curțile, animalele și bunătățile gastronomice. Pentru o jumătate de an voluntarii noștri au mers peste tot în comună cu camere și microfoane pentru a crea o galerie a vieții din Izvoarele.

Implicarea lor în comunitate a venit cu multe povești. Și a mai venit și cu ceva muncă: voluntarii au câștiga inimile localnicilor atunci când și-au murdărit mâinile la treburile din grădină, când au preparat conserve, au adunat lemn pentru iarnă sau au ajutat la tăiatul porcului. Dar a mai venit și cu distracție: aproape în fiecare săptămână au dansat cu seniorii în clubul lor, au sărbătorit zile de naștere, au învățat română prin cântece și recitaluri de poezie. A venit cu experiențe unice ca participări la celebrări, târguri de meșteșugari sau ritualuri tradiționale de sărbători. de fiecare dată s-au implicat în muncă, distracție ori sărbătoare și apoi s-au întors acasă și au pus pe hârtie o colecție de povești. Toate sunt parte dintr-un document la care au lucrat pentru o altă jumătate de an: o monografie culturală a comunei, disponibilă orcui cu doar un click.

Trăind și muncind un an în Izvoarele echipa noastră de patru voluntari a devenit expertă în orice legat de comună. Când am avut musafiri în vizită, ei au fost cei mai buni ghizi, fiind mai localnici decât localnicii. Ei au observat toate detaliile pe drumurile pe care le-au străbătut, precum fântâni, instituții, locuri de adunare, monumente, puncte de observare. Și le-au marcat pe toate pe o hartă. Oamenii zic că nu este nimic de văzut pentru vizitatori, dar voluntarii noștri au descoperit opusul. Isa s-a bucurat să se plimbe pe dealuri, Alba citea adesea pe malul râului Crasna, Roman s-a aventurat cu căruța cu cai, iar Gabriel a făcut o baie răcoritoare în mijlocul verii – pentru a-i inspira pe vizitatori, gașca din Schiulești a adunat o colecție de cărări prin sat, un fel de jurnale de călătorie, fiecare personalizat, fiecare amuzant în stilul său.

Toată munca lor este o introducere foarte bună, dar doar o introducere. Pe pagina discoverizvoarele.ro mai există spațiu (aproape) nelimitat pentru conținut, pe care ne-ar place să-l adăugăm – cu ajutorul localnicilor și al străinilor care văd frumusețile din Izvoarele. Mulțumită abilităților lor de fotografie și comunicare, gașca a creat un canal de Instagram plin de amintiri și poze din comună.

La final, întorcându-se acasă fiecare dintre ei duce o bucățică din Izvoarele în comunitățile în care locuiesc. Vor împărtăși cu prietenii și familiile ceea ce au descoperit. Cum au fost tot acest an, ei sunt cei mai buni promotori ai satului Izvoarele și de abia așteptăm să îi primim pe ei și pe prietenii lor cât mai curând, să deschidem un borcan de zacuscă și să ținem un toast pentru rural și ordinar!

Mulțumim pentru toată munca voastră! Vă salutăm cu dragoste din Izvoarele…

 

One thought on “Un an de descoperiri în Izvoarele, Prahova

Leave a Reply

Your email address will not be published.