Schimb de Tineri in Franta! – YMCA

YMCA

UPDATE:

Salutare! Mulțumim tuturor pentru înscrierile voastre pentru schimbul de tineri din Nordul Franței! Au sosit și rezultatele! Lista candidaților selectați pentru schimbul de tineri din Franța este următoarea:

 1. Scripcariu Cristina Ioana
 2. Nitu Andreea
 3. Fuerea Maria-Anelise
 4. David Ilinca
 5. Albarcha Arabela
 6. Ciobanu Bianca
 7. Mihăilă Bianka
 8. Curcă Mihai Alexandru
 9. Gheorghe Stefan
 10. Moldoveanu Cosmina Elena
 11. Pavel Mihail Valeriu
 12. Oprica Dan Andrei

Lista de rezervă:

 1. Voicu Sergiu
 2. Mihai Ruxandra Ioana

Vă rugăm să confirmați participarea la schimb până duminică, 3 iulie, la adresa de mail international@curbadecultura.ro În situația în care candidații selectați nu confirmă participarea până la data limită vom trece la lista de rezervă.

Luni 4 iulie la ora 17.00 vom avea prima întâlnire la sediul asociației (în Izvoarele, vis-a-vis de agroland – căutați curba de cultură pe Google Maps) pentru detalii și clarificări.

Sâmbătă 9 iulie la ora 10.00 vom avea și prima întâlnire cu părinții participanților. Vă rugăm să-i anunțați 🙂

====

Asociația Curba de Cultură caută 12 participanți români cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani pentru un schimb de tineri în Franța.
Schimbul de tineri va avea loc la începutul lunii august, pentru o perioadă de două săptămâni (între 1 și 15 august). Locația este una în Nordul Franței (aproape de granița cu Belgia).

Obiectivele schimbului:
– de a împărtăși tinerilor francezi de aceeași vârstă din zone rurale obieciuri și tradiții.
– de a discuta și descoperi asemănările și diferențele dintre stilurile de viață în cele două țări.
– de a face schimb de informații cu privire la oportunitățile care pot apărea și în zonele rurale precum și cele de voluntariat.

Pentru mulți poate fi o primă experiență de călătorie în străinătate și de a conștientiza ce înseamnă să fii cetățean european.
Limba în care se vor desfășura activitățile schimbului este limba engleză iar participanții vor fi însoțiți de trei lideri de grup români începând cu momentul plecării, pe întreagă durată a celor două săptămâni și până la întoarcere. De asemenea vor fi organizate întâlniri de pregătire cu participanții.
Organizația gazdă din Franța va asigura cazarea, mesele, transportul local și va oferi suport de la sosirea la aeroport și până la plecare cu sprijinul financiar al programului ERASMUS+. Toate activitățile sunt bazate pe metode de educație non-formală (jocuri și metode participative) adaptate stilului francez (adică cu multă brânză 🙂 precum și cu câteva activități surpriză dedicate descoperirii regiunii de nord a Franței.

Căutăm participanți motivați, interesați să descopere o cultură nouă și să o împărtășească pe cea românească, dornici să își facă prieteni noi, să își îmbunătățească abilitățile de limbă engleză (și să îi ajute și pe francezi să facă același lucru), dornici de distracție și iubitori de călătorie. Daca crezi ca esti unul dintre participanti, inscrie-te aici pana pe 24 iunie la ora 18.00. Inscrierile facute dupa aceasta data si ora nu vor fi luate in considerare.
Costuri? Cazarea, masa și materialele sunt asigurate de către organizatori.
Costurile de transport vor fi rambursate în limita a 170euro/ participant. Urmând principiul co-finanțării, contribuția participanților va fi de 30 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.